کد خبر : 4
تاریخ انتشار : 02 خرداد 1400

کوه آتوس

کوه آتوس
اغلب ایرانیان و مسلمانان با نام این کوه و منطقه اطراف آن بیگانه هستند، اما بسیاری از پیروان آیین مسیحیت و بخصوص ارتودکس ها کاملا با آن آشنایی دارند و در فراز و نشیب رفع ممنوعیت های این منطقه قرار گرفته اند.

نیک نیوز: آیا تا بحال اسم کوه آتوس را شنیده اید؟ اغلب ایرانیان و مسلمانان با نام این کوه و منطقه اطراف آن بیگانه هستند، اما بسیاری از پیروان آیین مسیحیت و بخصوص ارتودکس ها کاملا با آن آشنایی دارند و در فراز و نشیب رفع ممنوعیت های این منطقه قرار گرفته اند. فراز و نشیب هایی که هرگز رنگ موفقیت را ندید و همچنان از آن به عنوان ممنوعه ترین منطقه جهان نام برده می شود. اکنون که با خواندن این جملات مرموز کنجکاو شده اید بدانید کوه آتوس کجاست و چرا یک مکان ممنوعه قلمداد می شود بهتر است  ما را همراهی کنید.


کوه آتوس کجاست؟

کوه آتوس در یک شبه جزیره واقع شده است که در شمال یونان قرار دارد. هرچند تقسیم بندی مرزهای جغرافیایی و نظام سیاسی یونان این شبه جزیره را در قلمرو این کشور قرار داده است و حتی آن را جزئی از اتحادیه اروپا می شناسند، اما افرادی که مقیم این منطقه هستند شبه جزیره را کاملا خود مختار دانسته و عقیده دارند تحت سیطره هیچ حکومتی قرار ندارند. این شبه جزیره هالکیدیکی نام داشته و در پهنه دریای اژه واقع شده است. 


آشنایی با کوه مقدس آتوس

تاریخ پیدایش کوه آتوس به عنوان مهم ترین رکن طبیعی هالکیدیکی به سال 800 میلادی و دوره بیزانس باز می گردد. در واقع زمانی که از کوه مقدس آتوس سخن به میان میاید تمام جزیره را باید در نظر گرفت؛ چرا که امروزه شبه جزیره هالکیدیکی را با نام کوه مقدس آتوس می شناسند. این شبه جزیره تنها یک استان دارد که مقدونیه نام داشته و شهر کاریا نیز به عنوان تنها شهر آن، پایتخت هالکیدیکی است. این کوه بیش از هزار سال است که امن ترین مامن جهان برای راهبان مسیحی است نجواهای نیایش گونه راهبان ارتودکس به گوش می رسد.

 

آشنایی با کوه آتوس ، مقدس‌ترین مکان مسیحیت

 

مشخصات و ویژگی های کوه آتوس

دامنه های کوه آتوس باعث شده است تا سراسر شبه جزیره به نوعی دارای کوچه ها و خیابان های شیب دار باشد. پوشش گیاهی این منطقه تقریبا متراکم بوده و آب و هوای مدیترانه ای در تمامی فضای آن جریان دارد. در سراسر این منطقه ممنوعه می توان شاهد صومعه هایی بود که تنها راهبان پیرو ارتودکس در آن ها رفت و آمد می کنند. سراسر جزیره صرفا راهبانی با ریش های بلند و رداهای سیاه و سفید مشاهده می شود که لباس و پوشش آن ها یادآور مرگ و فانی بودن انسان است. کشاورزی و دامداری مهم ترین پیشه راهبانی است که دست از تمام لذات دنیوی شسته و با هدف نزدیک تر شدن به خداوند راهی این مکان مقدس شده اند. باغداری و صید ماهی نیز در زمره اموری هستند که باعث شده اند نیاز راهبان به جهان خارج از شبه جزیره از بین برود چرا که ورود هر نوع کالایی به داخل شبه جزیره ممنوع است.
ورود زنان به کوه آتوس ممنوع می باشد!
بعد از مریم مقدس هیچ زنی اجازه ورود به شبه جزیره هالکیدکی و کوه آتوس را نداشته است. ورود جنس مونث اعم از انسان یا حیوان به جزیره ممنوع است. راهبان منطقه می گویند زنان مهم ترین عامل آلودگی مردان به گناه هستند و باید از آن ها دوری کرد. هم اکنون به جز پرندگانی که به صورت دوره ای از شبه جزیره می گذرند یا حشراتی که امکان تفکیک آن ها وجود ندارد هیچ موجود مونثی در این مکان یافت نمی شود. حتی بسیاری از مردان نیز اجازه ورود به این جزیره را ندارند مگر اینکه از قوانین خاصی پیروی کنند. به عنوان مثال باید رداهای سیاه و سفید بپوشند و ریش های مصنوعی بگذارند تا همانند یک راهب جلوه کنند. در مدت زمان حضور در جزیره نیز باید از خنده، تمسخر و لطیفه گویی پرهیز کرده و نظم عمومی این مکان را حفظ کنند. زنان نیز می توانند صرفا از طریق قایق و از فاصله دور طبیعت جزیره و صومعه ها را مشاهده نمایند.

آشنایی با کوه آتوس ، مقدس‌ترین مکان مسیحیت

 

آشنایی با کوه آتوس ، مقدس‌ترین مکان مسیحیت

آشنایی با کوه آتوس ، مقدس‌ترین مکان مسیحیت