رهبران افغان و طالبان با حضور ظریف در محل وزارت خارجه ایران دیدار کردند
نیک نیوز: نشست گفتگوهای بین الافغانی با حضور نمایندگان دولت افغانستان، شخصیتهای عالی جمهوریت و هیأت عالی سیاسی طالبان به میزبانی جمهوری اسلامی ایران در محل وزارت امور خارجه برگزار شد.
محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه سخنران مراسم افتتاحیه این نشست بود.
پیش از این «سید رسول موسوی» مدیرکل آسیای جنوبی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در توئیتی از حضور همزمان چهار هیأت از افغانستان در تهران خبر داد و نوشت: تهران میزبان همزمان چهار هیأت افغان شامل هیأت کمیسیون فرهنگی پارلمان افغانستان، هیأت عالیرتبه سیاسی طالبان، هیأت عالیرتبه سیاسی جمهوریت و هیأت عالی ناظر بر روند تثبیت هویت اتباع است.
گفتنی است رسانههای افغانستان پیش از این از سفر برخی از رهبران سیاسی افغان و رهبران سیاسی طالبان به تهران خبر دادند. «یونس قانونی»، «کریم خرم»، «ارشاد احمدی»، «محمدالله بتاش»، «ظاهر وحدت» و «سلام رحیمی» اعضای هیأتی سیاسی هستند که از کابل به تهران آمده که نگاهی به این ترکیب نشان میدهد که تقریباً این گروه از تمام اقوام و جهتها نمایندگی کرده و میتواند تسهیلگر خوبی برای ادامه این گفتوگوها در آینده باشد. از سوی دیگر، رهبران ارشد سیاسی طالبان نیز به تهران آمدهاند که این خود نشان از عزم جدی این گروه برای حاضر شدن در میز مذاکرات بینالافغانی دارد.
همزمان با افزایش تنشهای سیاسی و نظامی در افغانستان و در فاصله کوتاه باقیمانده تا خروج نیروهای خارجی از خاک افغانستان، جمهوری اسلامی ایران گامی مهم در راستای برقراری صلح و ثبات در افغانستان برداشته است.
تهران با دعوت از شماری از رهبران و چهرههای سیاسی افغانستان و همچنین میزبانی از رهبران ارشد سیاسی گروه طالبان، زمینه را برای آغاز همگرایی میان گروههای مختلف افغانستان فراهم کرده و تمام تلاش خود را برای جلوگیری از بروز تنشهای سیاسی و نظامی در افغانستان به کار بسته است.
«یونس قانونی»، «کریم خرم»، «ارشاد احمدی»، «محمدالله بتاش»، «ظاهر وحدت» و «سلام رحیمی» اعضای هیئتی سیاسی هستند که از کابل به تهران آمده که نگاهی به این ترکیب نشان میدهد که تقریباً این گروه از تمام اقوام و جهتها نمایندگی کرده و میتواند تسهیلگر خوبی برای ادامه این گفتوگوها در آینده باشد.
از سوی دیگر، رهبران ارشد سیاسی طالبان نیز به تهران آمدهاند که این خود نشان از عزم جدی این گروه برای حاضر شدن در میز مذاکرات بینالافغانی دارد.
به نظر میرسد ابتکار و تلاش جمهوری اسلامی ایران برای سر وسامان دادن به روند گفتوگوهای بینالافغانی و فقط نقش تسهیلگر بازی کردن در این مذاکرات، میتواند الگوی مناسبی در اختیار سایر قدرتهای منطقهای از جمله چین، روسیه و پاکستان قرار دهد تا آنها نیز از این طریق شرایط را برای آینده روشن افغانستان فراهم سازند.
آمادگی ایران برای کمک به حل و فصل مناقشات افغانستان
ظریف وزیر امور خارجه کشورمان در افتتاحیه اجلاس گفتوگوهای بین الافغانی:
* این نشست با اشاره به شکست ایالات متحده آمریکا در افغانستان و حضور بیش از دو دهه در این کشور که موجب خرابیهای بسیاری شده است.
* امروز مردم و رهبران سیاسی افغانستان باید برای آینده کشورشان تصمیمات دشوار اتخاذ کنند.
* نتایج نامطلوب ادامه منازعات در افغانستان، بازگشت به میز مذاکرات بین الافغانی و تعهد به راهکارهای سیاسی بهترین انتخاب از سوی رهبران و جریانهای سیاسی افغانستان است.
* ایران برای کمک به روند گفتوگوها میان جناحهای موجود به منظور حل و فصل مناقشات و بحرانهای جاری در افغانستان آمادگی دارد.
نظر شما