کد خبر : 5793
تاریخ انتشار : 14 بهمن 1402

سرنوشت مبهم ۱۱ صندلی مجلس خبرگان

سرنوشت مبهم ۱۱ صندلی مجلس خبرگان

نيك نيوز:  از جمله در استان‌هایی مانند «یزد» و «البرز» که هنوز به‌روز رسانی نشده‌اند. مورد عجیب دیگر استان سمنان و خراسان جنوبی است که از پنج داوطلب، صلاحیت یک نفر از آن‌ها تایید شده که در خراسان جنوبی، «ابراهیم رئیسی» تنها کاندیدای باقی مانده این استان محسوب می‌شود. هرچند پس از واکنش‌ها به حذف رقبای رییسی، طهان،  سخنگوی سخنگوی شورای نگهبان به صورت تلویحی به این امر واکنش نشان داد و گفت: «بر اساس قانون انتخابات مجلس خبرگان رهبری، شرط برگزاری انتخابات در تمام حوزه‌های انتخابیه برخورداری از فضا و شرایط رقابتی است لذا تا شرایط لازم برای برگزاری انتخابات وجود نداشته باشد، انتخاباتی برگزار نخواهد شد.» در حالی ۱۳۸ نفر برای انتخابات ششمین دوره مجلس خبرگان به رقابت می‌پردازند که ۱۱ کرسی از ۸۸ کرسی مجلس خبرگان که متعلق به پنج استان «سمنان»، «البرز»، «لرستان»، «یزد» و «خراسان جنوبی» است، رقیبی ندارد. این نکته را هم اضافه کنیم که در انتخابات پنجمین دوره مجلس خبرگان آمار تایید صلاحیت‌شدگان ۱۸۸ نفر بود که در مقایسه با این دوره کاهش داشته است.

گرچه این اعداد پس از اتمام بررسی اعتراضات داوطلبان رد صلاحیت شده اندکی تغییر می‌کند و باید منتظر نظر شورای نگهبان بود، اما آنچه اعیان است، معنازدایی از «انتخابات» است. از ۳۱ استان ایران، تا لحظه نگارش این گزارش، آمار رد و تایید صلاحیت کاندیدا‌های ۲۴ استان در خبرگزاری‌ها موجود است.  با توجه به اعلام شورای نگهبان، تا آخرین مهلت ثبت نام‌ها ۵۱۰ متقاضی ثبت نام کرده‌اند که با توجه به آخرین نتایج تنها صلاحیت ۱۳۸ نفر تایید شد. این تعداد از داوطلبان باید برای ۸۸ کرسی با هم رقابت کنند. یکی از چالش‌هایی که همواره در مورد انتخابات مجلس خبرگان رهبری مورد توجه قرار می‌گیرد تعداد نامزدها در حوزه‌های انتخاباتی و چگونگی رقابت آنها است.

استان لرستان تنها می‌تواند ۲ نماینده در مجلس خبرگان داشته باشد و در این مورد طبق اعلام نظر شورای نگهبان از مجموع هفت داوطلب نمایندگی مجلس خبرگان رهبری در این استان، صلاحیت دو نفر تایید شده‌ است. صلاحیت سه نفر از داوطلبان نمایندگی مجلس خبرگان رهبری در لرستان مورد تایید قرار نگرفته‌است ‌و دو نفر نیز انصراف خود را ازشرکت در ششمین دوره انتخابات خبرگان رهبری اعلام کرده‌اند. با این وجود فضایی برای رقابتی شدن انتخابات کم‌رنگ‌تر خواهد شد.

استان مازندران هم مانند استان گیلان ۴ نمانیده در مجلس خبرگان دارند. دراین مورد «قاسم عزیززاده گرجی»، سرپرست معاونت سیاسی، امنیتی و اجتماعی مازندران گفت: «۲۲ کاندیدا در ششمین دوره مجلس خبرگان رهبری در مازندران ثبت نام کردند که پنج نفر از سوی شورای نگهبان تایید صلاحیت شدند.» او با بیان اینکه از۲۲ کاندیدای ثبت نام شده در ششمین دوره مجلس خبرگان رهبری مازندران ۹ نفر نیز انصراف دادند ادامه داد: «اسامی پنج نامزد تایید صلاحیت شده ششمین دوره مجلس خبرگان رهبری در استان به وزارت کشور و استانداری مازندران اعلام شد.»

 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر هستید
https://github.com/igoshev/laravel-captcha

نظرات

انتشار یافته: 0
در انتظار بررسی: 0
غیر قابل انتشار: 0