لزوم توجه به سرمایهگذاری بر استخراج کروسین زعفران
نیک نیوز : معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی اظهار کرد: بخش علمی خراسان رضوی چه در حوزه دانشگاهی و چه در حوزه علوم تحقیقات و صنایع غذایی، قادر به استخراج کروسین و صادرات آن به سایر کشورها است. در این زمینه به دنبال کسب اعتبارات هستیم و منابع را در اختیار کسانی که مایل به سرمایهگذاری در استخراج کروسین هستند قرار میدهیم.
ایشان در خصوص وضعیت تولید زعفران در استان گفت: ۷۶ درصد تولید زعفران کشور متعلق به خراسان رضوی است. در حوزه زنجیرههای ارزش زعفران نیز اقدامات خوبی در صنایع بستهبندی صورت گرفته است و مجوزهای صادر شده در خراسان رضوی بیش از ظرفیت این استان است.
وی افزود: بنده به عنوان کارشناس بخش کشاورزی معتقدم که باید نگاهمان نسبت به زعفران را عوض کنیم و آن را تنها یک چاشنی و ادویه تلقی نکنیم بلکه آن را در صنایع بهداشتی، دارویی و... به کار ببریم. زعفران میتواند نقش پررنگی در تهیه داروهای مرتبط به اعصاب و روان داشته باشد و از این لحاظ قابل پیگیری است.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی خاطر نشان کرد: بخش علمی خراسان رضوی چه در حوزه دانشگاهی و چه در حوزه علوم تحقیقات و صنایع غذایی، قادر به استخراج کروسین و صادرات آن به سایر کشورها است. اما متاسفانه چون این مسئله به خوبی در بازار شناخته نشده سرمایهگذاری کافی در این زمینه انجام نمیگیرد. در این زمینه به دنبال کسب اعتبارات هستیم و منابع را در اختیار کسانی که مایل به سرمایهگذاری در حوزه استخراج کروسین هستند قرار میدهیم.
ایشان تصریح کرد: برای مکانیزه کردن کاشت و تولید زعفران سالهای سال زحمت کشیده شده است اما متاسفانه چون آرایش کاشت به شکل مناسبی صورت نگرفته بود، برداشت ماشینها موفقیت آمیز نبوده است. خشک کردن زعفران نسبت به گذشته نیز هم از لحاظ عملکرد و هم زمانبندی بسیار پیشرفت کرده است. در خصوص جدا سازی کلاله از گل نیز شاهد پیشرفتهای چشمگیری بودهایم و چند شرکت در خراسان رضوی فعالیتشان را در این زمینه شروع کرده و نیاز به سرمایهگذاری و حمایت دارند.
نظر شما