مرزهای کرمانشاه نیازمند زیرساختهای صادراتی مناسب
نیک نیوز : مرزهای استان کرمانشاه با وجود اختصاص بیش از ۵۰ درصد صادرات به عراق به خود، در زمینه زیرساختها از جمله راه دسترسی با مشکلاتی مواجه هستند. مبادی مرزی رسمی استان کرمانشاه رکورددار بالاترین حجم صادرات کشور به عراق هستند؛ با این وجود ظرفیت افزایش صادرات از طریق کرمانشاه هنوز وجود دارد.
از طرف دیگر مراوده تجاری با کشورهایی همچون اردن و سوریه به واسطه عراق امکانپذیر است و همین موضوع امکان افزایش صادرات به عراق به ویژه از طریق مرزهای استان کرمانشاه را فراهم میکند و البته همه این موارد منوط به ایجاد زیرساختهای لازم و کافی در مرزهای استان است.
علاوه بر این، توسعه صادرات نیازمند پرداختن به مقولاتی همچون تبلیغات، بازاریابی، شناخت بازارهای هدف و بستهبندی است اما این مهم هنوز در کرمانشاه نهادینه نشده است.
معاون اقتصادی استانداری کرمانشاه اظهار داشت: پایانهها و بازارچههای رسمی استان کرمانشاه در مقایسه با استانهای آذربایجان غربی، کردستان، ایلام و خوزستان بیشترین حجم صادرات کشور به عراق را به خود اختصاص داده است.
وی با اشاره به اینکه استان کرمانشاه 50 درصد از صادرات کل کشور به عراق را به خود اختصاص داده است عنوان کرد: بهسازی راههای موصلاتی دستیابی به مرزها، تأمین اعتبار و روکش آسفالت جاده سومار و فیبر نوری این مرز در دستور کار قرار دارد.
مدیرکل گمرکات استان کرمانشاه نیز اظهار داشت: صادرات به عراق از طریق پایانههای بینالمللی پرویزخان و خسروی و بازارچه سومار در قصرشیرین، بازارچه رسمی شیخ صله در ثلاثباباجانی و بازار رسمی شوشمی در پاوه انجام میشود.
وی عنوان کرد: حجم صادرات به عراق در طی امسال در مجموع بیش از یک میلیارد و 436 میلیون دلار به وزن سه میلیون و 548 هزار تن بوده که از نظر وزنی 25 درصد و از نظر ارزشی حدود هفت درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته افزایش داشته است.
ایشان درباره عمدهترین کالاهای صادراتی نیز گفت: کالاهای صادراتی به طور عمده مصالح ساختمانی، مصنوعات پلاستیکی، میوه و تره بار سنگ آهن و سایر اقلام است که توسط تجار منطقه و کشور از طریق رزهای استان به عراق صادر شده است.
نظر شما