کد خبر : 5623
تاریخ انتشار : 06 دی 1402

وفات حضرت ام البنین (س)

وفات حضرت ام البنین (س)

نيك نيو ز: فاطمه کلابیه معروف به ام‌البنین (زادهٔ ۵ قمری، کوفه)، پدرآن حضرت حزام بن خالد و مادرشان لیلی دختر شهید بن ابی عامر است. همسر امام اول شیعیان، علی بن ابی طالب است. پس از درگذشت فاطمه زهرا، علی با معرفی برادرش عقیل با فاطمه کلابیه ازدواج کرد.

روزی که عروس تازه ابوطالب، پای در خانه امامت نهاد، حسنین علیهم االسلام هر دو بیمار بودند. ام البنین به محض آن که وارد خانه علی علیه السلام شد، خود را بر بالین آن دو بزرگوار رساند و هم چون مادری مهربان به پرستاری و دل جویی از آنان پرداخت. او تا آخر عمر دو ریحانه و دلبند رسول خدا را بر فرزندان خویش مقدم می شمرد

ام البنین (ع) در همان روزهای نخست که پا به خانه امامت نهاد، فهمید که وقتی مولا علی علیه السلام او را به اسم صدا می زند، فرزندان فاطمه علیهاالسلام یاد و خاطره مادر عزیزشان برایشان زنده می شود و اندوه تمام وجودشان را فرا می گیرد. از همین رو از حضرت علی علیه السلام می خواهد که به جای «فاطمه» که نام اصلی او بود، او را به نام دیگری صدا کند، تا فرزندان رسول خدا صلی الله علیه و آله وسلم از یاد کردِ نام وی بر زبان مولا علی علیه السلام، به یاد مادر خویش حضرت فاطمه نیفتند و خاطرات تلخ گذشته در ذهنشان تداعی نکند و رنج یتیمی و بی مادری را کم تر احساس کنند. علی علیه السلام، اسم او را «ام البنین» یعنی مادر پسران نهاد و از آن پس آن بانو به این نام مشهور شد.

حضرت ام البنین چهار پسر به نام‌های: عباس، عبدالله، جعفر و عثمان، ام‌البنین داشت که هر چهار فرزند او در کربلا کشته شدند.

امّ البنین، پس از شهادت فرزندانش، همه روزه به بقیع می رفت و به یاد فرزندان شهیدش مرثیه های بسیار سوزناکی می خواند و مردم مدینه نیز به ندبه و نوحه او گوش فرا می دادند تا جایی که مروان بن حکم - این دشمن اهل بیت- نیز همواره به نوحه خوانی او حاضر شده و می گریست.

روش های توسل به حضرت ام البنین (س)

به روش‌های مختلف می‌توان به این بانوی بزرگوار متوسل شد. مواردی که در این مطلب ذکر می‌شود، از منابع معتبر بوده و توسط بزرگان تجربه شده است.

۱. آیت‌اللّه‌العظمی حاج سیّدمحمود حسینی شاهرودی رحمه‌الله فرموده‌‎اند که در سختی‌ها، صد مرتبه صلوات برای مادر حضرت عباس علیه السلام، ام‌البنین علیهاالسلام فرستاده و حاجت می‎گرفتند.

۲. نذر زیارت کربلا به نیابت از حضرت ام‌البنین و هدیه کردن ثواب زیارت به روح ایشان، در برآمدن حاجات مهم بسیار مؤثر است.

روش توسل به حضرت ام ‎البنین (س)

۳.  ختم سوره ياسين به این صورت که فرد، از شب جمعه مابین نماز مغرب و عشا تا هشت شب، به تعداد فرزندان حضرت ام‌البنین و حضرت زهرا سلام الله علیهم، به تلاوت سوره یس اهتمام ورزد. به این نحو که از شب جمعه آغاز کند و اولین شب، به نیابت از حضرت عباس سوره یاسین را خوانده و به روح مطهر حضرت ام ‎البنین هدیه کند و مابین نماز مغرب و عشاء، زیارت حضرت ام‌البنین را خوانده و سپس به تعداد ۱۳۵ صلوات هدیه به روح حضرت ام‌البنین (ذکر مخصوص تسبیح ام البنین) کند.

در شب دوم که شب شنبه می‌شود، به نیابت از عبدالله دیگر فرزند حضرت ام‌البنین، شب سوم به نیابت از عثمان فرزند سوم، شب چهارم به نیابت از جعفر فرزند چهارم، شب پنجم به نیابت از حضرت زينب، شب ششم  حضرت ام كلثوم، شب هفتم به نیابت از امام حسن و شب هشتم که مجددا شب جمعه می‌شود، به نیابت از امام حسين اعمال را تکرار کند. سپس با ذکر مصائب حضرت ابا عبدالله به حضرت ام‌البنین متوسل شده و از ایشان طلب حاجت کند که ان شاءالله برآورده می‌گردد.

۴. ختم صلوات؛ به این طریق که روز چهارشنبه شروع کرده تا چهل روز، هر روز پس از نماز صبح به تعداد ۱۳۵ مرتبه صلوات فرستاده و به روح حضرت ام البنین سلام الله علیها هدیه کنید.

۵. در كتاب مجموعه  علم جعفر، ختمی مجرب ذکر شده است؛ به این طریق که از روز اول ماه شروع کرده و  بعد از نماز صبح و يا پس از نماز عشاء، روز اول به نيت  پيامبر اكرم، روز دوم به نيت حضرت اميرالمومنين (ع)، و همین‌طور تا روز چهاردهم به نیت امام زمان (عج)، هر روز هزار مرتبه صلوات با ذكر «و عجل‎ فرجهم» قرائت شود.

ضمنا روز پانزدهم به نيت حضرت ابوالفضل (ع)، و روز شانزدهم به نيت حضرت ام ‎البنين (ع) و روز هفدهم نيز به نيت حضرت زينب كبرى (س) هر روز هزار بار صلوات فرستاده شود. در روز آخر پس از اتمام صلوات دعاى توسل را بخوانید.

۶. ختم یک دوره کامل قرآن به نیابت حضرت ام‌البنین سلام الله علیها جهت رفع گرفتاری‌ها موثر خواهد بود.

 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر هستید
https://github.com/igoshev/laravel-captcha

نظرات

انتشار یافته: 0
در انتظار بررسی: 0
غیر قابل انتشار: 0