کد خبر : 3591
تاریخ انتشار : 21 اسفند 1400

پیش بینی ارزش تجارت خارجی ایران تا پایان سال ۱۴۰۰

پیش بینی ارزش تجارت خارجی ایران تا پایان سال ۱۴۰۰

نیک نیوز : رئیس کنفدراسیون صادرات ایران گفت: پیش بینی می شود که ارزش تجارت خارجی ایران تا پایان سال ۱۴۰۰ به ۱۰۰ میلیارد دلار برسد.

به نقل از هایتاجر، ایشان امروز در نشست خبری اظهار کرد: حجم تجارت خارجی در ۱۱ ماهه سال جاری ۱۴۹ میلیون و ۴۰۰ هزار تن به ارزش ۹۰ میلیارد دلار بوده است که ۱۲ درصد رشد وزنی را نسبت به مدت مشابه سال قبل نشان می‌دهد. سهم صادرات، ۱۱۲ میلیون و ۶۵۸ هزار تن کالا به ارزش بیش از ۴۳ میلیارد و ۵۱۷ میلیون دلار بوده که رشد وزنی صادرات ۱۰ درصد و رشد ارزشی آن ۴۰ درصد بوده است.

رئیس کنفدراسیون صادرات ایران افزود: در ١١ ماهه امسال ۳۶ میلیون و ۷۷۷ هزار تن کالا به ارزش ۴۶ میلیارد و ۵۷۷ میلیون دلار از کشورهای مختلف وارد ایران شده است که ۱۹ درصد رشد در وزن و ۳۶ درصد رشد در ارزش را نشان داده است. همچنین عمده کالاهای وارداتی ایران، کالاهای اساسی، نهادهها، ماشین آلات تولید، دارو و ملزومات پزشکی و کالاهای ضروری بوده است.

وی ادامه داد: چین، عراق، ترکیه، امارات و افغانستان پنج مقصد اول صادراتی ایران بوده‌اند. همچنین امارات، چین، ترکیه، آلمان، سوئیس ۵ کشور عمده طرف وارداتی ایران بوده‌اند. البته آلمان ۴۱ درصد در وزن و ۲ درصد در ارزش صادرات به ایران کاهش داشته ولی در مقابل سوئیس ۳۷ درصد در وزن و ۹۴.۵ درصد در ارزش رشد صادرات به ایران داشته است.

به گفته این فعال اقتصادی، پیش بینی می‌شود که ارزش تجارت خارجی ایران تا پایان سال ۱۴۰۰ به ۱۰۰ میلیارد دلار برسد.

رئیس کنفدراسیون صادرات ایران اظهار کرد: افزایش قیمتهای جهانی را بعد از پاندمی کرونا شاهد هستیم که یکی از دلایل افزایش حجم واردات ایران نیز از این منظر بوده و بر این اساس می‌توان در سال آینده شاهد تعادل در تراز تجاری خواهیم بود.

وی افزود: باید در سال ١٤٠١ تنوع بخشی به حوزه‌های صادراتی را داشت هر چند رویکرد دولت سیزدهم در حوزه تمرکز بر صادرات با کشورهای همسایه نیز باید مورد توجه قرار گیرد.

عضو هیأت نمایندگان اتاق بازرگانی تهران گفت: دولت مدیریت ثبت سفارش‌ها را در دست دارد و اگر نیاز باشد محدودیت‌های صادراتی را اعمال خواهد کرد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر هستید
https://github.com/igoshev/laravel-captcha

نظرات

انتشار یافته: 0
در انتظار بررسی: 0
غیر قابل انتشار: 0