تأیید صلاحیت امیر سرتیپ نصیرزاده از سوی کمیسیونهای امنیت ملی و صنایع
نیک نیوز : بررسی صلاحیت وزیر پیشنهادی دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح در نشست علنی نوبت صبح امروز، دوشنبه ۲۹ مرداد مجلس شورای اسلامی برگزار شد.
در ابتدای این نشست ابراهیم رضایی، سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی به قرائت متن گزارش این کمیسیون و صلاحیت عزیز نصیرزاده وزیر پیشنهادی دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح پرداخت.
متن گزارش به شرح ذیل است:
مستند به ماده (۲۰۲) آییننامه داخلی مجلس شورای اسلامی، به پیوست گزارش کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی درخصوص بررسی برنامهها، سوابق، صلاحیت و انطباق مدارک ارائه شده وزیر پیشنهادی دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح جناب آقای عزیز نصیرزاده به منظور قرائت در صحن علنی ارائه میشود.
مقدمه:
کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در تاریخهای ۲۲/۵/۱۴۰۳ و ۲۳/۵/۱۴۰۳ جلساتی با حضور اعضا تشکیل داد و سوابق و برنامههای جناب آقای عزیز نصیرزاده وزیر محترم پیشنهادی دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح را استماع نمود. در این جلسات، وزیر محترم پیشنهادی ضمن بیان سوابق کاری، طرحها، برنامهها و راهکارهای خود را برای این وزارتخانه ارائه کرد.
شرح استعلامات:
مدارک تحصیلی امیر سرتیپ عزیز نصیرزاده فارغ التحصیل کارشناسی علوم هوانوردی (دانشکده خلبانی هوانوردی شهید ستاری) و کارشناسی ارشد مدیریت امور دفاعی (دانشکده فرماندهی و ستاد ارتش جمهوری اسلامی ایران) طی نامه شماره ۳۶۷۰۲۲/ ۴ تاریخ ۲۴/ ۵/ ۱۴۰۳ به تائید وزارت علوم، تحقیقات و فناوری رسیده است.
سابقه ایثارگری ایشان طی نامه شماره ۰۳۲۶۶/۸۵/۱/ ۲۲۱۶ تاریخ ۲۴/۵/ ۱۴۰۳ از سوی ستادکل نیروهای مسلح مورد تائید قرار گرفت. ایشان در کارنامه خود شرکت در عملیاتهای مختلف دوران دفاع مقدس، شرکت در عملیاتهای آفندی و ارتقاء ترفیع و تشویقات متعدد در نیروهای مسلح و فرمانده معظم کل قوا را داشتهاند.
شرح توضیحات و تعهدات شفاهی وزیر پیشنهادی در کمیسیون
وزیر پیشنهادی دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح در شرح توضیحات و تعهدات خویش در چهار سال پیشرو، حرکت در راستای تدابیر و منویات فرماندهی معظم کل قوا و تحقق اهداف و سیاستهای کلی نظام جمهوری اسلامی، رویکرد جهادی و تحولی، به طور مستقیم در قدرت سازی و پیشرفت انقلاب اسلامی و به طور غیر مستقیم با پشتیبانی کارآمد و موثر از نیروهای مسلح و جبهه مقاومت را مورد تأکید قرار داد. همچنین در اجرای مأموریتهای اصلی در تلاش است تا با پیگیری و اجرای سیاستهای برنامه توسعه هفتم، برنامهریزی نوسازی صنایع دفاعی، توسعه تعاون و اجرای پروژههای پژوهشی و تحقیقاتی و تکریم کارکنان و متخصصان حوزههای صنایع و تحقیقات دفاعی و توجه ویژه به نقش و اهمیت حوزه بسیج، زمینه ارتقای بنیه دفاعی کشور را مبتنی بر راهبرد دفاعی همه جانبه به شرح زیر فراهم نماید:
• ارتقاء جهشی تولید و تأمین فناوریها و تجهیزات پیشرفته و در لبه فناوریهای روز، بهویژه تجهیزات و سامانههای بومی هوشمند مورد نیاز نیروهای مسلح؛
• تحول صنعتی و دستیابی به صنعت پیشرو و دانشبنیان در محصولات پیشرفته و تعقیب فناوریهای روز دنیا؛
• دو منظورهسازی ظرفیتهای تحقیقاتی، تولیدی و خدماتی کشور؛
• ارائه خدمات خرسندساز و جلب رضایت کارکنان نیروهای مسلح، با همکاری و مشارکت خود آنها؛
• ایجاد محیطی جذاب برای نخبگان، دانشمندان، متخصصین، نیروهای خلاق و نوآور برای همکاری؛
• تسریع در مولدسازی اراضی، املاک و اموال نیروهای مسلح، در جهت کمک به تأمین معیشت و رفاه کارکنان نیروهای مسلح؛
• ایشان متعهد به تعامل و هماهنگی با مجلس شورای اسلامی و نمایندگان مردم شریف ایران و رعایت قوانین مجلس شورای اسلامی هستند.
بررسی معیارهای عمومی برنامه وزیر پیشنهادی
برنامههای ارائه شده وزیر پیشنهادی متناسب با نیازهای نیروهای مسلح و تحولات روز و پویایی نسبی توانمندیهای نظامی کشورهای منطقه و جهانی و تهدیدات بوده و این تدابیر و برنامهریزیها و تامین تجهیزات و اقدامات آموزشی مطابق با میدان عمل وزارت دفاع در پشتیبانی دفاعی و تعاملات ملی در نقطه پیوند نیروهای مسلح، قوای سهگانه (دولت، مجلس شورای اسلامی و دستگاه قضایی) و حوزههای صنعت، علم، فناوری و کسب و کار سایر فعالیتهای نظامی در جهت افزایش قدرت ملی و مقابله مناسب با تهدیدات میباشد.
انطباق برنامههای ارائه شده با اسناد بالادستی
برنامههای وزیر پیشنهادی برگرفته از اسناد بالادستی مشتمل بر قانون اساسی، سیاستهای کلان تبیین شده فرمانده معظم کل قوا، قوانین مصوب مجلس شورای اسلامی، برنامه هفتم توسعه و بیانیه گام دوم انقلاب، سند چشمانداز نیروهای مسلح، سند جامع علم و فناوری در حوزه دفاعی و امنیتی جمهوری اسلامی ایران و سند جامع سایبری نیروهای مسلح میباشد.
بررسی صلاحیت وزیر پیشنهادی
کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی پس از بررسی سوابق و برنامههای وزیر پیشنهادی و استماع پاسخهای ایشان به سوالات اعضای کمیسیون، امیر سرتیپ عزیز نصیرزاده را واجد صلاحیت برای تصدی وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح میداند. این کمیسیون ضمن بررسی برنامهها و رویکردهای وزیر پیشنهادی بر حمایت و همراهی ایشان در پیشبرد برنامههای راهبردی، توسعه قابلیتهای فناورانه دفاعی کشور، بهکارگیری فناوریهای نوین در محیطهای مختلف زمینی، دریایی، هوایی، فضایی، سایبری، زیستی در ماهیتهای گوناگون (نرم، نیمهسخت و سخت) تأکید کرد.
نتیجهگیری (نظر نهایی کمیسیون)
اعضای کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی با استماع مجموعه برنامهها و سیاستها و سابقه عملکردی و مسئولیتی و سطوح علمی، همچنین برنامهریزی موثر در قدرت افزایی نیروهای مسلح، ایشان را با اکثریت قاطع آرا واجد شرایط تصدی وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح دانستهاند.
در ادامه زهرا سعیدی مبارکه، سخنگوی کمیسیون صنایع و معادن مجلس، به قرائت متن گزارش این کمیسیون و صلاحیت عزیز نصیرزاده، وزیر پیشنهادی دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح پرداخت.
متن گزارش به شرح ذیل است:
مستند به ماده (۲۰۲) آیین نامه داخلی مجلس شورای اسلامی، بررسی صلاحیت و برنامه های آقای عزیز نصیر زاده به عنوان وزیر پیشنهادی دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح، طی دو جلسه در تاریخ های ۲۲/ ۵/ ۱۴۰۳ و ۲۳/ ۵/ ۱۴۰۳ در دستور کار کمیسیون صنایع و معادن قرار گرفت و درخصوص بررسی صلاحیت و برنامه های ایشان، بحث و تبادل نظر صورت پذیرفت.
الف- شرح برنامهها و تعهدات شفاهی وزیر پیشنهادی
وزیر پیشنهادی ضمن معرفی و بیان سوابق علمی و اجرایی، برنامه خود را در محورهای زیر ارائه کردند:
ـ مبانی و اسناد بالادستی
ـ تحلیل و تبیین محیط راهبردی
ـ روندهای دفاعی – امنیتی محیط راهبردی جمهوری اسلامی ایران
ـ روندهای سیاسی – اجتماعی- اقتصادی و صنعتی و علم و فناوری
ـ روندهای مؤثر بر منابع انسانی، رفاه و تأمین اجتماعی
ـ اهداف، راهبردها و جهتگیریهای کلان
ـ تبیین وضعیت و برنامههای محوری حوزههای مأموریتی
ـ مأموریتها و حوزههای کلان فعالیت وزارت دفاع
ـ ساختار کلی وزارت دفاع
ـ تحقیقات و صنعت دفاعی
ـ رفاه و تأمین اجتماعی، خدمات تأمین اجتماعی نیروهای مسلح و خدمات رفاهی و معیشت
ـ سرمایهگذاری و مشارکت اقتصادی صندوقهای بازنشستگی نیروهای مسلح
ـ مسکن
ـ مهندسی دفاعی و پدافند غیرعامل
ـ دیپلماسی دفاعی
ـ تقنین و حقوقی
ـ پشتیبانی دفاع سایبری
ـ آماد خارجی و صادرات دفاع
ـ پشتیبانی از امنیت غذایی و سلامت دفاعی
ـ مشارکتهای دفاعی – ملی
ـ برنامههای تعالی سازمان و مدیریت
ـ توسعه سرمایه انسانی
ـ معماری وزارت دفاع آینده
ـ سند معماری وزارت دفاع آینده
ـ طرح تفصیلی و نقشهراه پیاده سازی معماری
ـ زمینهسازی و فرهنگسازی معماری جدید
ـ تحول در نظامهای مدیریتی و فرایندها
ـ صیانت و امنیت
ـ فرهنگ و خانواده کارکنان
ب- بررسی برنامه ارائه شده و صلاحیت وزیر پیشنهادی
برای این منظور، برنامه ارائه شده با قوانین و اسناد بالادستی از جمله قانون برنامه هفتم پیشرفت، مصوبات راهبردی شورای عالی انقلاب فرهنگی و برخی سیاستهای ابلاغی مقام معظم رهبری نظیر سیاست های کلی اصل ۴۴ قانون اساسی و پدافند غیرعامل مطابقت داده شد.
ارزیابی برنامه وزیر پیشنهادی وزرات دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران حاکی از این است که ایشان در مجموع شناخت خوبی از محیط راهبردی منطقه، موضوعات اساسی وزارت دفاع، وظایف و اختیارات این نهاد، چشم اندازها و نیازهای آتی وزارتخانه و لزوم انطباق برنامههای پیشنهادی با اسناد بالادستی کشور دارند با این حال لازم است در برنامه ایشان، به انتقال فناوری از بخش غیرنظامی به بخش دفاعی- نظامی توجه بیشتری شود.
همچنین صلاحیت و شایستگیهای اختصاصی وزیر پیشنهادی با توجه به سوابق تحصیلی و شغلی ایشان، مناسب ارزیابی می شود.
ج- نظر نهایی کمیسیون
پس از سوابق، عملکرد، برنامهها و اظهارات آقای عزیز نصیرزاده، درخصوص صلاحیت ایشان برای تصدی وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح، رأیگیری به عمل آمد که در نتیجه، صلاحیت ایشان برای تصدی وزارتخانه مذکور، با اکثریت آراء به تأیید کمیسیون صنایع و معادن رسید.
در ادامه نمایندگان موافق و مخالف وزیر پیشنهادی دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح به بیان نظرات خود پرداختند.
نظرات مخالفان
علی بابایی کارنامی، نماینده مردم ساری و میاندورود:
ـ توجه به موضوع نیروهای مسلح از مسکن تا معیشت باید در برنامه های پیشنهادی وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح باشد.
ـ در مسئله ترور اسماعیل هنیه باید بنیه دفاعی قدرت بازدارندگی داشته باشد، در این حوزه نظام جمهوری اسلامی باید هوشمندانه عمل کند و همه کسانی که در این صنعت حضور دارد حمایت کند.
یاسر سلیمانی، نماینده بافت، رابر و ارزوئیه:
ـ یک نکته بسیار مهم این است که چرا باید اسماعیل هنیه در تهران ترور شود، نقش مهمی که ما میتوانیم در حوزه امنیتی پیشگیرانه و پیشدستانه داشته باشیم به ویژه در حوزه فناوریهای نوین در این موضوع بسیار حائز اهمیت است. لذا در بحث شهادت اسماعیل هنیه خواهان این هستیم که در صورت تصدی در وزارت دفاع با همکاری دیگر نیروهای مسلح جواب این موضوع محکم داده شود.
ـ ما امروز باید تمام توانمان را به کار بگیریم که زبدهترین و کارآمدترین نیروها را در وزارت دفاع حفظ کنیم نه اینکه به دلیل تفاوت حقوق و مسائل معیشتی مجبور شوند جای دیگری بروند. این بد است که حق ماموریت نیروی در لب مرز از آنکه در تهران و در هتل است کمتر باشد.
مهدی طغیانی، نماینده مردم اصفهان:
ـ برنامههای وزیر پیشنهادی دارای ابعاد و نکات قوت است اما آنچه بیان میکنم مربوط به حوزه اقتصادی و سیاسی این برنامه است؛ وزارت دفاع علاوه بر وظایف سازمانی در حوزه تولید و پشتیبانی از نیروهای مسلح، وظایفی نیز در حوزه صنعت دارد. در برنامه وی در حوزه صنعت و اقتصاد و صندوقهای بازنشستگی نیروهای مسلح ایراداتی وجود دارد؛ اداره یکی از صنعتیترین وزارتخانههای کشور، با نگاه نیروهای مسلح امکانپذیر نیست مگر اینکه سازمان ارتباط صنعتی داخل وزارتخانه و بیرون وزارتخانه بازآرایی شود.
ـ صندوق سرمایهگذاری نیروهای مسلح و بازنشستگی نیروهای مسلح کار اقتصادی انجام میدهد و مانند سایر صندوقها ممکن است دچار آفت شود که برای آن باید برنامه ویژه داشت. مهمترین برنامه برای این حوزه باید کاهش تصدیگری این وزارتخانه باشد، این در حالی است که در برنامه وزیر پیشنهادی به تقویت دانش طراحی پالایشگاه، پتروشیمی و پتروپالایشگاه و بومیسازی استانداردها اشاره شده، حال آن که این موضوع وظیفه وزارت دفاع نیست.
ـ در برنامه وزیر پیشنهادی دفاع به افزایش سرمایهگذاری در حوزه معادن اشاره شده است حال آنکه این موضوع وظیفه سایر دستگاهها است. اگر وزارت دفاع با نگاه تصدیگری وارد این حوزهها شود از سایر وظایف اساسی خود باز میماند زیرا وقت وزیر به جای اینکه برای توسعه حوزههای دفاعی صرف شود، صرف رفع و رجوع مشکلات اقتصادی داخل وزارتخانه و صندوقهای بازنشستگی نیروهای مسلح می شود.
ـ نباید تجربه بانکهای نیروهای مسلح که رهبر معظم انقلاب دستور ادغام آنها را دادند درباره وظایف اقتصادی صندوقهای بازنشستگی و سایر مجموعههای اقتصادی زیرمجموعه نیروهای مسلح تکرار شده و ایشان دوباره تذکر دهند.
نظرات موافقان
رحیم زارع، نماینده مردم آباده:
ـ امروز وزیر پیشنهادی دفاع وزارتخانهای که قرار است تصدی آن را برعهده بگیرد باید به سمت هوش مصنوعی پیش برود و این مهم نیاز وزارتخانه مدنظر است.
ـ وزیر پیشنهادی دفاع قولهایی در مورد نگهداشت نخبگان و فرهیختگان و افراد مؤثر سازمانی و نخبگان دانشگاههای معتبر کشور که منجر به کاهش خروج مغزها از کشور شود، داد و این برنامه مناسبی برای تکنولوژیکترین وزارتخانه است.
ـ برنامههای ارائه شده توسط امیر سرتیپ نصیرزاده در کمیسیون تحولی و برای پیشرفت همه جانبه در حوزه دفاعی، نظامی و امنیتی است. ایشان از سرمایههای جمهوری اسلامی ایران است و دورههای تکاملی مدیریتی و تحصیلی را گام به گام طی کرده است و در هر سمت و مسئولیتی توانمندی مدیریتی خود را در حد توان نشان داده است و فرزند راستین انقلاب و ولایتمدار است و رهبر معظم انقلاب نیز از ایشان تقدیر کردهاند.
ـ امیر سرتیپ نصیرزاده فرمانده عملیاتی و دارای تفکر راهبردی است. ایشان در سطوح علمی نیز با نظریهپردازی فضای ژئوپلیتیکی قدرت هوایی و ارائه به جامعه علمی کشور تفکر علمی خود را اثبات کرد و سوابق و عملکردشان در حوزه نیروهای مسلح بیانگر فرماندهی کم نظیرشان است. همچنین راهاندازی صنعت قطعهسازی در نیروی هوایی نشانه اعتقاد ایشان و تکیه بر تولید ملی و سرمایههای انسانی و استفاده از نخبگان علمی و دانشمندان کشور است.
ـ تأمین پایدار منابع در مورد پشتیبانی فعال در ارتقاء قدرت دفاعی، ایجاد قابلیت برای پاسخگویی به تهدیدات و دستیابی به فناوریهای جدید و قدرت علمی و فناورانه و حرکت بر لبه دانش و روزآمدسازی فناوریهای دانشبنیان با تکیه بر الگوهای نوین همکاری، ارتقاء جهش فناوری و تولید و تأمین فناوریها و تجهیزات پیشرفته و فناوریهای روز به ویژه تجهیزات و سامانههای بومی هوشمند مورد نیاز نیروهای مسلح، تحول صنعتی و دستیابی به صنعت روز دنیا از جمله مباحثی است که در دستور کار وزیر پیشنهادی دفاع قرار دارد.
فرهاد طهماسبی، نماینده مردم نیریز، استهبان و بختگان
ـ امیر سرتیپ نصیرزاده به صورت پله به پله رشد در حوزه مدیریت نظامی را از خلبانی هواپیماهای شکاری تا فرماندهی نیروی هوایی و جانشینی رئیس ستاد کل نیروهای مسلح، طی کرده و تجربهای توأم با مطالعه، تحقیق و آموزش داشته است.
ـ شخصیت وزیر پیشنهادی دفاع در ابعاد علمی و صلاحیت های عمومی، تخصصی و جهادی قابل توجه است. توان هماهنگسازی وی در رابطه میان دولت و نیروهای مسلح و همچنین با مجلس و همچنین دارا بودن برنامه جامع، هماهنگ و هدفمند برای پشتیبانی از نیروهای مسلح و تقویت بنیه دفاعی و توجه به معیشت نیروهای مسلح نیز حائز اهمیت است.
ـ متناسبسازی حقوق بازنشستگان لشگری، تصویب و اجرای نظام نوین تأمین اجتماعی نیروهای مسلح، افزایش تعداد بیمارستانها و مراکز درمانی طرف قرارداد با خانوادههای کارکنان و بازنشستگان نیروهای مسلح، تقویت رویکرد سلامتمحور از طریق پوشش بیمههای مرتبط با خدمات پیشگیرانه به کل جامعه هدف از ۲۰ درصد به ۸۰ درصد، توسعه حمایتی از جامعه نیروهای مسلح شامل ارائه خدمات پایش سلامت، خدمات بالینی در منزل و پوشش خدمات نگهداری در منزل از جمله برنامههای وزیر پیشنهادی دفاع است.
نظر شما