عوارض خطرناک خوردن کله پاچه برای بدن
نيك نيوز: یافتههای متفاوت تحقیقی، نشان میدهد که مصرف غذاهای پرچرب قبل از یک دوره استرسزای ذهنی میتواند اکسیژنرسانی مغز را کاهش دهد و باعث عملکرد ضعیفتر عروق در بزرگسالان شود.
دکتر روزالیند بینهام، محقق دانشگاه بیرمنگام بریتانیا، توضیح داد: ما به گروهی از بزرگسالان جوان و سالم دو کروسان کرهای بهعنوان صبحانه دادیم سپس از آنان خواستیم ریاضیات ذهنی انجام دهند و سرعتشان را بهمدت ۸دقیقه افزایش دهند و به آنان وقتی پاسخ اشتباهی دریافت کردند، هشدار دادیم.
این بزرگسالان همچنین میتوانستند خود را روی صفحه نمایش حین انجام تمرین ببینند. این آزمایش برای شبیهسازی استرس روزمره طراحی شده بود که ممکن است در محل کار یا خانه با آن مقابله کنیم.
زمانی که استرس داریم، چیزهای مختلفی در بدن اتفاق میافتد؛ ضربان قلب و فشار خون بالا میرود، رگهای خونی ما گشاد میشوند و جریان خون به مغز افزایش مییابد همچنین میدانیم که خاصیت ارتجاعی رگهای خونی ما که معیاری برای عملکرد عروق است، بهدنبال استرس روانی کاهش مییابد. ما دریافتیم که مصرف غذاهای چرب در هنگام استرس ذهنی، عملکرد عروق را تا ۱.۷۴ درصد کاهش میدهد (که توسط اتساع با واسطه جریان بازویی، FMD اندازهگیری میشود).
نتایج تحقیقات قبلی نشان دادهاند که کاهش یک درصدی در عملکرد عروقی منجر به افزایش ۱۳ درصدی در خطر بیماری قلبی عروقی میشود.
نکته مهم این است که نشان میدهیم این اختلال در عملکرد عروق حتی زمانی که شرکتکنندگان ما کروسان خورده بودند، ادامه داشت.
دانشمندان همچنان قادر به تشخیص کاهش خاصیت ارتجاعی شریانی در شرکتکنندگان تا ۹۰ دقیقه پس از پایان رویداد استرسزا بودند.
این گروه همچنین دریافت که مصرف غذاهای پرچرب باعث کاهش اکسیژنرسانی مغز در قشر پیشپیشان با اکسیژنرسانی کمتر (کاهش ۳۹ درصدی هموگلوبین اکسیژندار) در طول استرس میشود در مقایسه با زمانی که شرکتکنندگان یک وعده غذایی کم چرب مصرف کردند. علاوه بر این، مصرف چربی تأثیر منفی بر خلقوخوی هم در طول دوره استرس و هم بعد از آن داشت.
جت ولدویزن ون زانتن، استاد روانشناسی بیولوژیکی در دانشگاه بیرمنگام گفت: ما افراد سالم ۱۸ تا ۳۰ ساله را برای این تحقیق بررسی کردیم و مشاهده چنین تفاوت قابل توجهی در نحوه بهبود بدن آنان از استرس هنگام خوردن غذاهای چرب حیرتانگیز است. برای افرادی که در حال حاضر خطر ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی را افزایش میدهند، این اثرات میتواند حتی جدیتر باشد.
ون زانتن اظهار کرد: همه ما همیشه با استرس سر و کار داریم اما بهویژه برای کسانی که در مشاغل پر استرس و در معرض خطر بیماریهای قلبی عروقی هستند، این یافتهها باید جدی گرفته شوند. این تحقیق میتواند به ما کمک کند تا تصمیماتی بگیریم که خطرات را بهجای بدتر کردن آنها کاهش میدهد.
این تحقیق همچنین نشان داد که با مصرف غذاها و نوشیدنیهای کم چرب، بهبودی افراد از استرس کمتر تحت تاثیر قرار میگیرد. پس از خوردن یک وعده غذایی کم چرب، استرس همچنان تأثیر منفی بر عملکرد عروق داشت اما این کاهش ۹۰ دقیقه پس از رویداد استرسزا به حالت عادی بازگشت.
تحقیقات بیشتر این گروه از دانشگاه بیرمنگام نشان داده است که با مصرف غذاهای «سالمتر»، بهویژه غذاهای غنی از پلیفنولها، مانند کاکائو، انواع توتها، انگور، سیب و سایر میوهها و سبزیجات، میتوان از این اختلال در عملکرد عروقی بهطور کامل جلوگیری کرد.
نظر شما