فشار حداکثری به اقتصاد روسیه پس از اعمال تحریم ها
نیک نیوز : حذف یازدهمین اقتصاد بزرگ و عرضهکننده یک ششم کالاهای دنیا از سیستم تجارت بینالملل، جریان صادرات روسیه را مختل کرده و تورم در غرب را تشدید میکند.
تاجران و تحلیلگران عقیده دارند کل صادرات روسیه، از نفت و فلزات گرفته تا غلات بهشدت با اعمال تحریمهای غربی مختل میشود و ضربه سختی به اقتصاد روسیه خواهد زد. افزایش قیمتها و تورم ناشی از این تحریمها به غرب هم آسیب خواهد رساند.
آمریکا و متحدانش در روز شنبه تصمیم گرفتند دسترسی روسیه به سیستم پرداخت بینالمللی سوئیفت را قطع کنند تا مسکو را بیشاز پیش بهخاطر حمله نظامی به اوکراین تحت فشار قرار دهند.
درحالیکه برخی بانکهای روسیه از جمله گازپروم بانک که پرداختهای بزرگ نفت و گاز را انجام میدهد، از تحریمهای همهجانبه فرار کردهاند، اما تاجران و تحلیلگران میگویند سازگار شدن با سیستمهای جدید زمان میبرد و جریان صادرات بازهم آسیب خواهد دید.
این اقدامات که شامل تحریم ذخایر بینالمللی بانک مرکزی روسیه میشود، طی روزهای آینده اجرایی خواهد شد. برخی مقامات میگویند معافیتهایی برای بخش انرژی در نظر گرفتهشده است.
یکی از بنیانگذاران مؤسسه انرژی اسپکتس اعلام کرد: باوجود اینکه تلاش میشود نقل و انتقالهای انرژی از تحریمها معاف شوند، اما سوئیفت هنوز هم میتواند اختلال قابلتوجهی در جریان تجارت انرژی در کوتاهمدت و تا زمانیکه خریداران به سیستمهای جایگزین مثل تلکس روی آورند، به وجود آورد .
وی گفت: در مورد کالاهای دیگر هیچ معافیتی در کار نخواهد بود. سوئیفت یک سیستم پیامدهی ایمن است که پرداختهای بینالمللی را بهسرعت ممکن میسازد. تریلیونها دلار در سال از طریق این مکانیسم تجارت بینالملل منتقل میشود.
روسیه 10 درصد نفت جهان را تولید میکند و عرضه 40 درصد گاز اروپا را در دست دارد. این کشور بزرگترین صادرکننده غلات و کودهای شیمیایی، بزرگترین تولیدکننده پالادیوم و نیکل، سومین صادرکننده بزرگ زغالسنگ و فولاد و پنجمین صادرکننده بزرگ چوب در دنیاست.
تلاش برای حذف یازدهمین اقتصاد بزرگ و عرضهکننده یک ششم کالاهای دنیا از سیستم تجارت بینالملل، در تاریخ دنیا بیسابقه است. این تحریمها در شرایطی صورت میگیرد که غرب با افزایش بیسابقه قیمت انرژی و تورم بالا دست و پنجه نرم میکند.
مقامات روسیه اعلام کردهاند در صورت قطع جریان صادرات به غرب، مسیر صادرات را به سمت چین تغییر خواهند داد. اما تحلیلگران عقیده دارند مسیر انتقال گاز را نمیتوان به سمت چین عوض کرد و ظرفیت پکن برای دریافت نفت بیشتر محدود است.
نظر شما